Serviciile noastre

Instruire în vederea obținerii licenței de pilot

Poți începe cu pachetul „Pilot pentru o zi” care îți va da ocazia să cunoști echipamentul, tehnici de decolare și aterizare alături de un instructor experimentat (până la sfârșitul zilei vei fi efectuat câteva zboruri de mică înălțime), apoi te vei înscrie ca elev-pilot în cadrul școlii noastre.

Un instructor se va ocupa de tine pe parcursul stagiului 1 (controlul parapantei la sol, zbor de pe deal mic, zbor dinamic); 2 (zbor termic, termo-dinamic cu tehnici speciale de coborâre și tehnici necesare zborului de distanță), ambele module însumând 50 ore, cunoștințe teoretice (legislație, meteorologie, proceduri operaționale, performanțe umane) și 10 ore de zbor în condiții și locații diferite.

Apoi vei putea susține examenul de obținere a licenței de pilot și vei putea să te bucuri pe deplin de frumusețea zborului! Îți punem la dispoziție pe întreaga durată a școlii echipamentul necesar (parapantă, seletă, stație radio, cască protecție), precum și materialele didactice necesare.


Zbor în tandem cu instructor

Experimentează zborul în forma sa cea mai pură și împlinește cel mai vechi vis al omului, în deplină siguranță, zburând alături de un pilot experimentat. Se spune despre zborul cu parapanta că este cel mai frumos mod de a te bucura de libertate absolută, în contact direct cu natura.

Nu ai nevoie de experiența anterioară, nu contează foarte mult forma fizică și nici vârsta. Trebuie doar să îți dorești să zbori și de restul ne ocupăm noi! Înainte de zbor vei primi un scurt instructaj astfel încât să înțelegi procedurile de decolare, manevrele din timpul zborului, precum și aterizarea. Echipamentul de protecție este asigurat de noi, însă sunt necesare haine comode (bluză cu mânecă lungă, geacă, pantaloni lungi) și încălțăminte adecvată (recomandăm ghetele sau bocancii cu o fixare a gleznei cât mai bună).

Este foarte important să înțelegi că ne dorim să te bucuri de un zbor în deplină siguranță și – din moment ce depindem de condiția meteo - zborul tău va fi programat într-o zi fără turbulențe, care să ne permită să îți oferim o experiență de neuitat.

Informatii utile:
  locație: Bunloc – Săcele, Jud. Brașov
  durata zborului (poate varia funcție de condiția meteo): 10 – 30 minute
  pachetul include filmare HD și fotografii pe suport digital/electronic
  prețul biletului de transport pe cablu nu este inclus
  greutatea maximă a pasagerului: 110 kg
  experiența anterioară nu este necesară, însă se recomandă ca forma fizică a pasagerului să fie acceptabilă
  acest tip de activitate nu este recomandat persoanelor care au rău de mișcare sau înălțime, persoanelor care au probleme cu inima, picioarele sau gleznele
  echipamentul de zbor (casca de protecție, combinezon, seletă) va fi asigurat de către instructorul-pilot, împreună cu instructajul necesar zborului


Organizarea de activități legate de zborul liber

Organizăm, alături de partenerii și sponsorii noștri, evenimente periodice, tabere de zbor, sesiuni intensive sau festivaluri aeronautice. Dispunem de întreg arsenalul logistic și legislativ și ne bucurăm să ne strângem în număr cât mai mare pentru a face schimb de experiență dar și pentru a fi la curent cu ultimele noutăți tehnologice.